wtorek, czerwiec 25, 2019

Odwiedza nas 1254 gości oraz 3 użytkowników.

VTX Polska
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Akcesoria i dodatki

TEMAT: Światła lightbary na gmolach

Światła lightbary na gmolach 2019/03/09 18:58 #249709

  • freddie
  • freddie Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX 1300RS 03 1800RS 02 TRIUMPH ROCKET 2300T 2013
  • Posty: 141
  • Otrzymane podziękowania 61
podepne sie pod temat z pytaniem, czy 1,3 ma tak samo jak 1,8 fabryczna instalacje podciagnieta do lampy na opcjonalny montaz halogenow przeciwmglowych ? czy ciagneliscie nowa od akumulatora ?
audi multa loquere pauca
Ostatnio zmieniany: 2019/03/09 18:59 przez freddie.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Światła lightbary na gmolach 2019/03/09 21:29 #249721

  • Domas
  • Domas Avatar
  • Offline
  • Ekspert
  • VTX 1800 F
  • Posty: 2554
  • Otrzymane podziękowania 1439
U mnie w 1300 c było wyjście w lampie, nie trzeba ciągnąć od aku.

...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): freddie

Światła lightbary na gmolach 2019/03/10 22:56 #249836

  • daromuz
  • daromuz Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX 1300 R
  • Posty: 30
  • Otrzymane podziękowania 4
Cytując wieszcza :-) " ja tylko pociągnął" od aku instalację, przekaźnik i sterowanie po zapłonie, jak książka pisze :-)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): freddie

Re:Światła lightbary na gmolach 2019/03/12 00:07 #249900

  • Beny
  • Beny Avatar
  • Offline
  • Platynowy forowicz
  • VTX 1800N3 2007
  • Posty: 7805
  • Otrzymane podziękowania 3046
Ciągnąłem nową bez przekaźnika , ale z bezpiecznikiem i włącznikiem na kierze :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): freddie

Re:Światła lightbary na gmolach 2019/03/13 10:46 #250040

  • daromuz
  • daromuz Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX 1300 R
  • Posty: 30
  • Otrzymane podziękowania 4
Beny napisał:
Ciągnąłem nową bez przekaźnika , ale z bezpiecznikiem i włącznikiem na kierze :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A jakie żarówki zapodałeś? W tej sytuacji to chyba tylko ledy?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Światła lightbary na gmolach 2019/03/13 14:59 #250050

  • macko
  • macko Avatar
  • Offline
  • Młodszy forowicz
  • VTX 1300 Tourer, Junak M10, SHL M17 Gazela
  • Posty: 417
  • Otrzymane podziękowania 277
LED-y ? - niekoniecznie. Kwestia skąd zostało wzięte zasilanie, jakiej grubości i długości kabel oraz przełącznik. Zakładając, że żarówki są 50 W (nie sadzę aby mogły być mocniejsze) - prąd wychodzi 7-8 Amper. Jeśli włącznik tyle wytrzyma to przekaźnik niepotrzebny . Kabel - 0,75 mm2 - 1mm2, lub grubszy. Dla słabszych żarówek czy LED-ów oczywiście parametry znacznie słabsze. Ja dla zwykłych żarówek zrobiłbym z przekaźnikiem, dla LED-ów bez.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Światła lightbary na gmolach 2019/03/13 16:26 #250054

  • Beny
  • Beny Avatar
  • Offline
  • Platynowy forowicz
  • VTX 1800N3 2007
  • Posty: 7805
  • Otrzymane podziękowania 3046
Ledy :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.