Osobiście nie mam najlepszego zdania o oponach Dunlop szczególnie w naszych sprzętach. Śliskie i nierówno się scierają ( nie wiem czemu lewa strona opony ) oczywiście to moja opinia.
Co do D404 to jest to oznaczenie producenta tak samo jak D404F czyli tylko oni tak naprawdę wiedzą co oznacza F.
Moim zdaniem to po prostu kolejny model po 404 i musieli wstawić jakiś wyróżnik zapewne coś oznacza np Free czy Fast ale ja bym do tego większego znaczenia nie przykładał
jak wklepałem twój model do wyszukiwarki dunlopa to podał k655, ale wszystkie te opony sa diagonalne czego ja osobiscie nie lubie bo moje pyrkanie na to za bardzo nie pozwala.
a nie myślałeś o przesiadce na inną firmę. Wiem ze to nie jest zalecane aby mieć każdą oponę z innej parafii ale nie wszystkich stać żeby wymienić komplet a opony nierówno się ścierają
Przeczytaj sobie
Ten artykulik
Ja na twoim miejscu wybralbym opone o oznaczeniu 140/80 R17 przynajmniej 69 S, T, U lub H
TUTAJ masz dobrą stronę odnośnie kupna opon
CARPE napisał:
Witam,
Proszę o poradę bardziej doświadczonych kierowników.
Chce zamienić oponę w swoim VTX - 1300 R przód (2005 r.) .
Obecnie mam oponę bezdętkową model: DUNLOP D404F 140/80-17.
Mój magik - wulkanizator twierdzi, że takiej opony już nie produkują.
Trochę podzwoniłem i rzeczywiście jest problem. Są jakieś zamienniki z różnymi "dziwnymi opisami"?
np.: model ten sam (profil, szerokość itp) ale oznaczenia:
- D 404 - bez "F" (o co chodzi z tym "F")
- TR 91
- K 655
- street smart
- samo 404?
Czy któryś z tych modeli mogę zakupić?
Ktoś podpowie.
z góry dziękuję
carpe