sobota, wrzesień 21, 2019

Odwiedza nas 3080 gości oraz 16 użytkowników.

VTX Polska
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Tutaj pytaj, szukaj, prowadź dyskusje na temat zagadnień technicznych VTX

TEMAT: Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/12 21:36 #247190

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Jasne, wszystko w ramach wzajemnej pomocy ...:)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 15:41 #247292

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Muszę się przyznać że wyszedł ....ZONK....
Filtr zamontowany, zbiornik założony i ??? nie działa poma, sprawdziłem na krutko i działa, walczę z tym dwa dni i lipa ....
Przekażniki sprawdziłem, bezpieczniki również.
Na krutko to znaczy jak odłączę przekaźnik pompy i zrobię mostek w kostce to działa, ale po wciśnięciu przekaźnika lipa, sam przekaźnik nie wydaje żadnego dżwięku ( stukania ) , ale po odłączeniu od kostki i podłączeniu pod daw piny 12 v to słychać jak stuka, czyli załancza.
Ten manewr z mostkiem jest opisany w manualu, w celu sprawdzenia wydajnoći pompy.
Ma ktoś jakieś pomysły ???
A myślałem że w wekend wyjade .....chyba na " bulbulatorze " :sick:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 18:21 #247307

  • Toma
  • Toma Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Była VTX 1800C 2002 . Jest ST1300 2007 Mława
  • Posty: 168
  • Otrzymane podziękowania 33
Piotr 1 napisał:
Muszę się przyznać że wyszedł ....ZONK....
Filtr zamontowany, zbiornik założony i ??? nie działa poma, sprawdziłem na krutko i działa, walczę z tym dwa dni i lipa ....
Przekażniki sprawdziłem, bezpieczniki również.
Na krutko to znaczy jak odłączę przekaźnik pompy i zrobię mostek w kostce to działa, ale po wciśnięciu przekaźnika lipa, sam przekaźnik nie wydaje żadnego dżwięku ( stukania ) , ale po odłączeniu od kostki i podłączeniu pod daw piny 12 v to słychać jak stuka, czyli załancza.
Ten manewr z mostkiem jest opisany w manualu, w celu sprawdzenia wydajnoći pompy.
Ma ktoś jakieś pomysły ???
A myślałem że w wekend wyjade .....chyba na " bulbulatorze " :sick:
VTX 1300 czy 1800 , nie mogę się doczytać ?/?
Jeśli VTX 1800 , może to być sprawa wtrysku.Jak będzie np. odłączony to pompa nie będzie działała.
"Nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć"
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Piotr 1

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 19:01 #247309

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Mam 1800, a na to nie wpadłem...jutro posprwdzam :blush:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 19:51 #247315

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Sprawdziłem w tej chwili i du...a wtryski są podłączone, :dry:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 20:55 #247323

  • Waldemar
  • Waldemar Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX1800c
  • Posty: 234
  • Otrzymane podziękowania 112
A zacznij od podstaw np czujniki kosa bieg itd;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Piotr 1

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 21:02 #247329

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Tak chyba będzie trzeba, tylko zastanawia mnie jedna sprawa , czy ja tym mostkiem w kostce nie narobiłem jakiegoś bałaganu ???
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 21:04 #247330

  • Waldemar
  • Waldemar Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX1800c
  • Posty: 234
  • Otrzymane podziękowania 112
sprawdź wtyki łącznie z kompem czujnik przechyłu (też chyba jest)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 21:07 #247331

  • Waldemar
  • Waldemar Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX1800c
  • Posty: 234
  • Otrzymane podziękowania 112
z tego co widze na schemacie z pompy podłączenia do kompa przez przekażnik idzie
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 21:08 #247332

  • Waldemar
  • Waldemar Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX1800c
  • Posty: 234
  • Otrzymane podziękowania 112
może pomoże coś
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 21:28 #247342

  • Max1972
  • Max1972 Avatar
  • Offline
  • Senior forum
  • 1800 C 06
  • Posty: 1050
  • Otrzymane podziękowania 618
A co to? wzory na pustyniach w Peru widziane z kosmosu? :woohoo:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 21:52 #247346

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Pewnie będę musiał to przerobić .....dzieki :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/14 22:19 #247351

  • Waldemar
  • Waldemar Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • VTX1800c
  • Posty: 234
  • Otrzymane podziękowania 112
Sprawdź miernikiem czy po włączeniu zapłonu dostaje napięcie na cewkę przekaźnika od pompy.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/15 00:21 #247356

  • Piotr 1
  • Piotr 1 Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Posty: 229
  • Otrzymane podziękowania 64
Sprawdziłem, nie dostaje .... :(
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Bulgotanie pod zbiornikiem po wyłączeniu silnika 2019/02/15 01:25 #247357

  • Toma
  • Toma Avatar
  • Offline
  • Świeżak
  • Była VTX 1800C 2002 . Jest ST1300 2007 Mława
  • Posty: 168
  • Otrzymane podziękowania 33
Sprawdź jeszcze przycisk włączenia zapłonu.Po jego naciśnięciu powinno być słychać przez moment uruchomioną pompę.Może zaśniedźiał ????

U mnie myszki zrobiły coś takiego i pompa nie dawała paliwa , ale dzięki temu zaoszczędziłem 3 tyś. :)


Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.
"Nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć"
Ostatnio zmieniany: 2019/02/15 05:50 przez Toma.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.